Running Bears

Running - Herenthout en Westerlo

Bears starten sterk aan nieuwe veldloopseizoen!

Tijdens het Allerheiligenweekend, stonden er in Vlaanderen 5 wedstrijden op de kalender. Waregem, Opwijk, Tongeren, Heverlee en Bonheiden waren de places to be voor de eerste individuele wedstrijden van het nieuwe veldloopseizoen. Zes van onze Bears opteerden voor Bonheiden, één voor Heverlee. De weergoden zorgden op deze eerste crossdag voor typisch Belgisch veldloopweer. Alle wedstrijden werden onder een druilregen afgewerkt.


Halve fond specialiste Kaat Vermeulen, koos voor Leuven, waar voor de eerste maal een korte cross voor dames op het programma stond. Over een afstand, 2000m, die haar beter ligt dan de langere crossen, liep Kaat gisteren naar de overwinning in 7'05". Vijf seconden later werd Heleen Vermeulen (LYRA) 2de en Léonie Lahey (KAAG) vervolledigde het podium.


In Bonheiden, waren het vooral onze jongste atleten die uitstekende resultaten lieten optekenen. Bij de kadetten jongens stonden Joren Mangelschots en nieuwkomer Ward Vleugels aan de start. Zowel Joren als Ward kwamen goed weg in de start. Joren vormde al vlug een kopgroep met Axel Min (LIER), Lander Slegers (SPBO) en Len Van Cleuvenbergen (KAP). Deze vier domineerden de wedstrijd en streden voor het podium. In de laatste 300m moest Joren, Axel en Lander laten gaan. Hij pakte een knappe 3de plaats in zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Ward, liet zich intussen ook opmerken. Hij liep een sterke wedstrijd, bevond zich gedurende de ganse wedstrijd in de top 10 van het deelnemersveld en eindigde zijn eerste cross als cadet op een knappe 9de plaats. Bij onze dames, was het een beetje vriezen en dooien. Scholier Louise Helsen, geplaagd door een verkoudheid vond nooit haar goede benen, draaide helemaal vierkant en eindigde teleurgesteld op een 23ste plaats. Junior Silke Rutten daarentegen, leek na een teleurstellend zomerseizoen de goede benen en het vertrouwen teruggevonden te hebben. Silke liep een heel sterke wedstrijd, streed constant mee vooraan en moest uiteindelijk enkel Janne Bicker (ABES) laten voorgaan. Met een 2de plaats nam ook Silke een sterke start in het nieuwe seizoen.

Bij de seniors heren, stonden Kenneth Laureys en Gillian Cammaerts aan de start. Beide Bears, net terug van een korte trainingsstage aan de kust kwamen zonder verwachtingen aan de start. Ondanks wat vermoeide benen, liep de wedstrijd behoorlijk. Kenneth werd knap 11de en Gilliam eindigde als 19de.
Posted on 04 Nov 2019 by Nest
Powered by CuteNews

Info

  • Running Bears
    Wie?

    RUNNING BEARS (M/V): trainingsgroep, die in Herenthout en Tongerlo traint voor de ½ fond en fond disciplines, onder leiding van coaches Nest Goossens en Lief Van Den Broeck.

  • Trainingen
    Waar en wanneer?

    De assepiste aan asportcentrum ‘t Kapelleke in Herenthout en de tatartanpiste van het Sporta centrum in Tongerlo vormen het perfecte decor voor de groepstrainingen. De trainingen van de Running Bears, vinden plaats op maandag om 19:00, woensdag om 19:30 en vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout. Op dinsdag en donderdag wordt er om 18:30 getraind op de piste van het Sporta centrum in Tongerlo. Van 1 oktober tot 31 maart, wordt er op zondag om 10 uur getraind in het domein ‘De Beeltjens’ in Westerlo. Van 1 april tot 30 september wordt er getraind op de pistes in Herenthout en Tongerlo.

Op deze pagina vind je enkele leuke sfeer- en actiefoto's van de Running Bears.


Scrol over de foto en klik op 'volledige grootte' om de foto te vergroten.


Meer foto's van de Bears en andere atletiekfoto's, vind je op onze Facebook-pagina. Tag er jezelf en je FB-contacten.

Contact

Stuur een e-mail naar info@running-bears.com

Kom langs in Herenthout

Kom langs op maandag om 19:00woensdag om 19:30 of vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout.

Kom langs in Tongerlo bij Westerlo

Kom langs op  dinsdag of donderdag. Er wordt om 18:30 getraind op de piste van het Sporta-centrum in Tongerlo (Westerlo).

Running Bears - middellange en lange afstand in Herenthout en Westerlo.