Running Bears

Running - Herenthout en Westerlo

Thomas pakt Belgische titel 5000m in Lebbeke!

Zaterdagnamiddag, onder een loden zon met temperaturen boven 35°, was het aan Thomas Vanoppen om zijn favorieten rol waar te maken op de 5000m tijdens het B.K. U23. De eerste 200m van de wedstrijd verliepen heel traag. Nadien werd het tempo opgevoerd naar doortochten van 3'06”/km. Thomas controleerde zeer attent de wedstrijd en halfweg koers, gaf hij zelfs even een prik maar iedereen sloot terug aan. Alles, bleef dan gegroepeerd tot thomas bij de bel voor de laatste ronde een stevige demarrage plaatste en een tiental meter wegliep. De latere nummers één en twee Lucas Da Silva RFCL en Guillaume Grimard DCLA probeerden nog terug te komen, maar Thomas hield stand en kroonde zich voor het tweede jaar op rij tot Belgisch kampioen. Proficiat Thomas
Zondag, was er in Edegem de 'Top Meeting' van Abes. Drie van onze Bears trokken er naar toe. Silke Rutten en Louise Helsen, onze twee scholieren bonden er hun spikes aan voor een afstand over 1 mijl. Janne Bicker, nam gevolgd door Silke en Louise, van in het begin het heft in handen en legde een strak tempo op. Halfweg, liep Janne uit op de concurrentie, maar onze dames gaven zich niet gewonnen. Zowel Silke als Louise liepen een sterke wedstrijd. Silke strandde 3” na Janne Bicker op de 2de plaats in een nieuw p.r. 5'35”13. Louise werd nog naar de 5de plaats verwezen, maar bleef met 5'47”99 slechts honderdsten van haar p.r. verwijderd. Ook Berbel Verboven was van de partij. Zij bond haar nieuwe spikes aan voor de 300m. Berbel kwam uit in de niet zo ideale baan twee, maar kwam tussen het internationale (lees franse) gezelschap best goed voor de dag. Zij snelde naar een seizoensbeste van 44”48 en dook daarmee terug onder de 45” grens.


Op vrijdag 28 juni, namen triatleten Thaïs Janssens en Pieter Van Dijck, deel aan de Kardinaalsjogging in Vorselaar. Thaïs eindigde op de 10km knap als 2de vrouw in 47'20". Pieter liep op de 5km naar winst in 17'28".
Posted on 01 Jul 2019 by Nest
Powered by CuteNews

Info

  • Running Bears
    Wie?

    RUNNING BEARS (M/V): trainingsgroep, die in Herenthout en Tongerlo traint voor de ½ fond en fond disciplines, onder leiding van coaches Nest Goossens en Lief Van Den Broeck.

  • Trainingen
    Waar en wanneer?

    De assepiste aan asportcentrum ‘t Kapelleke in Herenthout en de tatartanpiste van het Sporta centrum in Tongerlo vormen het perfecte decor voor de groepstrainingen. De trainingen van de Running Bears, vinden plaats op maandag om 19:00, woensdag om 19:30 en vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout. Op dinsdag en donderdag wordt er om 18:30 getraind op de piste van het Sporta centrum in Tongerlo. Van 1 oktober tot 31 maart, wordt er op zondag om 10 uur getraind in het domein ‘De Beeltjens’ in Westerlo. Van 1 april tot 30 september wordt er getraind op de pistes in Herenthout en Tongerlo.

Op deze pagina vind je enkele leuke sfeer- en actiefoto's van de Running Bears.


Scrol over de foto en klik op 'volledige grootte' om de foto te vergroten.


Meer foto's van de Bears en andere atletiekfoto's, vind je op onze Facebook-pagina. Tag er jezelf en je FB-contacten.

Contact

Stuur een e-mail naar info@running-bears.com

Kom langs in Herenthout

Kom langs op maandag om 19:00woensdag om 19:30 of vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout.

Kom langs in Tongerlo bij Westerlo

Kom langs op  dinsdag of donderdag. Er wordt om 18:30 getraind op de piste van het Sporta-centrum in Tongerlo (Westerlo).

Running Bears - middellange en lange afstand in Herenthout en Westerlo.