Running Bears

Running - Herenthout en Westerlo

Succesvolle 1mei - meeting voor onze Bears!
Veertien van onze Bears, deden woensdag op hun eerste meeting van het seizoen, meer dan hun best. Reeds van in het begin van het seizoen sneuvelden een aantal persoonlijke records.

Na twee jaar inactiviteit, knoopte Berbel Verboven terug haar spikes aan voor een 300m. Berbel bewees in haar eerste wedstrijd dat ze het nog niet verleerd is. Zij won haar reeks in 45"30. Een aantal reeksen later, deed scholier Shika Bruynseels het haar na. Ook Shika won zijn reeks in een knappe 38"29. Als afsluiter op de 300m, klokte master Remi Decker tussen het jonge geweld af in 42"59.

Op de dubbele baanronde bij de heren, stonden vijf Bears aan de start. Yann Bruers, liep enkel op basistraining toch al een knappe koers. Hij was met de gepresteerde 1'56"04 als seizoen opener dan ook meer dan tevreden. Lukas Vriens, lukte er even later net niet in om onder de twee minuten grens te duiken. Hij klokte af in 2'00"65. Scholier Stef Geukens, liep met 2'03"05 knap naar een nieuw p.r. Brent Van Turnhout tenslotte finishte in 2'25"44. Ook master Maarten Verbiest maakte woensdag opnieuw zijn opwachting op de piste weliswaar als pacemaker. Maarten kweet zich voorbeeldig van zijn taak en loodste Bjarne Vennekens van ARAC naar een mooie eindtijd.

Bij de vrouwen, had Scholier Silke Rutten blijkbaar een mindere dag. Ze kwam in een voor haar teleurstellende 2'31"16 over de finishlijn. Louise Helsen daarentegen voelde zich wel in haar nopjes zij schoof vlot mee aan de kop van de wedstrijd en werd mooi derde in haar reeks in 2'29"98. Kadetten Lise Verdonck en Marthe Van den Broeck trokken woensdag na een lange wedstrijdinactiviteit ook opnieuw hun spikes aan. Zij eindigden respectievelijk in 2'39"58 en 3'06"16.

Thomas Vanoppen, die al een hele winter in uitstekende doen was en die met een goed gevoel van stage teruggekeerde, had zijn zinnen gezet op een eindtijd van sub 8'15" op de 3000m. En wie Thomas woensdag aan het werk zag, kreeg waar voor zijn geld. Pacemaker, Sam Valgaren, nam kleppers als Ali Hamdi, Wesley De Kerpel, Lahsene Bouchikhi en de duitser Samuel Fitwi op sleeptouw. Thomas, liet zich niet afschrikken en schoof met de grote jongens mee. Thomas liep een dijk van een wedstrijd en verbeterde zijn persoonlijk record met maar liefst 18" naar 8'11"44. In de tweede reeks had ook Kevin Schauwaers blijkbaar zijn dagje. Hij liep eveneens zijn p.r. van de tabellen en bracht het op 8'43"76. Sterke prestaties van onze atleten en een mooi begin van het zomerseizoen.
Posted on 02 May 2019 by Nest
Powered by CuteNews

Info

  • Running Bears
    Wie?

    RUNNING BEARS (M/V): trainingsgroep, die in Herenthout en Tongerlo traint voor de ½ fond en fond disciplines, onder leiding van coaches Nest Goossens en Lief Van Den Broeck.

  • Trainingen
    Waar en wanneer?

    De assepiste aan asportcentrum ‘t Kapelleke in Herenthout en de tatartanpiste van het Sporta centrum in Tongerlo vormen het perfecte decor voor de groepstrainingen. De trainingen van de Running Bears, vinden plaats op maandag om 19:00, woensdag om 19:30 en vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout. Op dinsdag en donderdag wordt er om 18:30 getraind op de piste van het Sporta centrum in Tongerlo. Van 1 oktober tot 31 maart, wordt er op zondag om 10 uur getraind in het domein ‘De Beeltjens’ in Westerlo. Van 1 april tot 30 september wordt er getraind op de pistes in Herenthout en Tongerlo.

Op deze pagina vind je enkele leuke sfeer- en actiefoto's van de Running Bears.


Scrol over de foto en klik op 'volledige grootte' om de foto te vergroten.


Meer foto's van de Bears en andere atletiekfoto's, vind je op onze Facebook-pagina. Tag er jezelf en je FB-contacten.

Contact

Stuur een e-mail naar info@running-bears.com

Kom langs in Herenthout

Kom langs op maandag om 19:00woensdag om 19:30 of vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout.

Kom langs in Tongerlo bij Westerlo

Kom langs op  dinsdag of donderdag. Er wordt om 18:30 getraind op de piste van het Sporta-centrum in Tongerlo (Westerlo).

Running Bears - middellange en lange afstand in Herenthout en Westerlo.