Running Bears

Running - Herenthout en Westerlo

Bears schudden knappe wedstrijden uit de benen!
Vandaag, trokken tien Bears naar Hulshout om er de 46e editie van de plaatselijke veldloop te betwisten. Op het vertrouwde parcours aan het sportcentrum, dat er dit jaar droog en snel bijlag, werden in totaal 21 wedstrijden afgewerkt.
Onze twee sterkste kleppers, Rune Das en Wout De Bal, kwamen bij de kadetten aan de start. Zij moesten het veld in voor 2720m verdeeld over een start- en twee B-ronden. Onze beide jongens kwamen goed weg in de start en liepen een sterke wedstrijd. Rune, moest het in de sprint voor de 3de plaats nipt afleggen tegen Victor Dedecker AVMO. Hij werd 4de in 9'21". Wout legde beslag op een mooie 8ste plaats in 9'38". Met twee top 10 plaatsen in de eerste wedstrijd, meteen een goede start voor ons team.

Bij de scholieren, kwamen net als in Lille drie Bears aan de start. Bij de dames, tekenden Louise Helsen en Silke Rutten present. Bij de heren was Shika Bruynseels onze vertegenwoordiger. Silke en Louise nestelden zich in een groepje dat jacht maakte op drie koplopers, Manon Marien VMOL, Jaane De Kort ACHL en Kato Roeymans VMOL. Onze beide jongedames liepen daarbij een knappe wedstrijd en eindigden als 7de (Silke) en 9de (Louise). Opnieuw twee Bears in de top 10. Voor Shika liep het minder goed, hij heeft nog niet de goede vorm te pakken en liep na één ronde reeds achter de feiten aan. Shika finishte nog als 15de.

In de korte cross, een wedstrijd over 2980m kwam Gillian Cammaerts aan de start van zijn eerste veldloop. Samen met oud gediende Kevin Schauwaers en Kenneth Laureys verdedigde hij de Bears kleuren. Kevin, streed van in het begin mee in de kopgroep. Tijdens de laatste ronde moest hij wat terrein prijsgeven en finishte als 5de. Kenneth liep naar een mooie 8ste plaats en Gillian werd in zijn eerste cross knap 12de.

De laatste Bears die het veld in moesten, waren Kaat Vermeulen bij de senior dames en Jo Vervecken bij de heren. Van bij de start, trokken drie dames er vanonder Hanne Verbruggen VITA, Charlotte Van Hese AVLO, en Jolien Boonen ACHL. Samen met Kim Nulens AVT moest Kaat achtervolgen. In de laatste ronde liep Kaat weg van Nulens en ging op zoek naar Boonen die gelost was in de kopgroep. Het gat was echter te groot en Kaat finishte als 4de. Bij de heren, ging Jo de strijd aan met clubgenoot Tom Van Gestel ACHL. Jo liep een van zijn sterkste wedstrijden en het werd dan ook een duel op het scherp van de snede. Aan de finish, haalde de meer ervaren Tom het nipt van Jo die 15de werd.
Posted on 06 Jan 2019 by Nest
Powered by CuteNews

Info

  • Running Bears
    Wie?

    RUNNING BEARS (M/V): trainingsgroep, die in Herenthout en Tongerlo traint voor de ½ fond en fond disciplines, onder leiding van coaches Nest Goossens en Lief Van Den Broeck.

  • Trainingen
    Waar en wanneer?

    De assepiste aan asportcentrum ‘t Kapelleke in Herenthout en de tatartanpiste van het Sporta centrum in Tongerlo vormen het perfecte decor voor de groepstrainingen. De trainingen van de Running Bears, vinden plaats op maandag om 19:00, woensdag om 19:30 en vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout. Op dinsdag en donderdag wordt er om 18:30 getraind op de piste van het Sporta centrum in Tongerlo. Van 1 oktober tot 31 maart, wordt er op zondag om 10 uur getraind in het domein ‘De Beeltjens’ in Westerlo. Van 1 april tot 30 september wordt er getraind op de pistes in Herenthout en Tongerlo.

Op deze pagina vind je enkele leuke sfeer- en actiefoto's van de Running Bears.


Scrol over de foto en klik op 'volledige grootte' om de foto te vergroten.


Meer foto's van de Bears en andere atletiekfoto's, vind je op onze Facebook-pagina. Tag er jezelf en je FB-contacten.

Contact

Stuur een e-mail naar info@running-bears.com

Kom langs in Herenthout

Kom langs op maandag om 19:00woensdag om 19:30 of vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout.

Kom langs in Tongerlo bij Westerlo

Kom langs op  dinsdag of donderdag. Er wordt om 18:30 getraind op de piste van het Sporta-centrum in Tongerlo (Westerlo).

Running Bears - middellange en lange afstand in Herenthout en Westerlo.