Running Bears

Running - Herenthout en Westerlo

Zes Bears eindigen in top 10 in Arendonk!
Zeven van onze atleten, trokken gisteren naar het Noord-Oosten van de provincie om er in Arendonk van start te gaan op de jaarlijkse veldloop van ARAC. met zes top 10 plaatsen op zak, kunnen de Bears terugkijken op een geslaagd loopweekend.

Het was cadet Joren Mangelschots, die als eerste aan de bak moest. Joren, pas toe aan zijn tweede wedstrijd nam een goede start en draaide mee in de kopgroep, tot hij in aanloop naar de laatste ronde ten val kwam. Joren moest een tiental meter prijs geven en kon daardoor niet meer meestrijden voor een eventuele podiumplaats. Hij eindigde nog wel knap als 5e. Bij de scholieren meisjes kwam ook Louise Helsen goed weg in de start. Louise die op 11 november in Mechelen al een sterke indruk maakte, bevestigde dat gisteren nog maar eens door knap 4e te worden. Scholier Shika Bruynseels, woensdag nog 5e op het Vlaams kampioenschap scholenveldloop, liep in Arendonk naar een 8e plaats.
In de korte cross, kwamen drie van onze seniors aan de start. Fondloper Kevin Schauwaers, op zoek naar een snelle trainingsprikkel, nieuwkomer in de groep, Kenneth Laureys, die na de lange cross in Mechelen wilde uittesten welk resultaat hij op het korte werk kon neerzetten en Gilian Van Tichelt die aan de start kwam in zijn eerste wedstrijd dit seizoen. In een sterk bezette korte cross met o.a. Kim Ruell, Arne Agten, Jonas Van Schoubroek en Thomas Derboven deden onze Bears het heel goed. Kevin, werd na heel wat kopwerk in een achtervolgend groepje op Ruell, knap 4e. Kenneth, wist ondanks een te snelle start en een zware laatste ronde een mooie 10e plek in de wacht te slepen. Gilian, die tijdens de wedstrijd wat last had van een rugprobleem, eindigde als 14e. Als laatste van onze atleten moest Junior Brent Van Turnhout samen met de jongere masters aan de slag. Brent, eindigde als 34e totaal en als 5e junior.
Posted on 03 Dec 2018 by Nest
Powered by CuteNews

Info

 • Running Bears
  Wie?

  Definitie: RUNNING BEAR (M/V): gemotiveerde atleet die, onder leiding van Nest en Lief, ½ fond en fond disciplines traint in Herenthout en Tongerlo.

 • Trainingen
  Waar en wanneer?

  De Herenthoutse assepiste aan sportcentrum ‘t Kapelleke en de tartanpiste van het Sporta centrum in Tongerlo vormen het perfecte decor voor de weerstands- en snelheidstrainingen. De duur- en fartlektrainingen vinden afwisselend plaats in 'het Kapellekesbos' in Herenthout en op het domein ‘De Beeltjens’ in Westerlo.

  De trainingen van de Running Bears, vinden plaats op maandag om 19:00, woensdag om 19:30 en vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout. Op dinsdag en donderdag wordt er om 18:30 getraind op de piste van het Sporta centrum in Tongerlo. Indien er geen wedstrijd gepland is, wordt er op zondag om 10 uur afwisselend getraind in Kapellekesbos in Herenthout en in 'De Beeltjens' in Westerlo.

Op deze pagina vind je enkele leuke sfeer- en actiefoto's van de Running Bears.


Scrol over de foto en klik op 'volledige grootte' om de foto te vergroten.


Meer foto's van de Bears en andere atletiekfoto's, vind je op onze Facebook-pagina. Tag er jezelf en je FB-contacten.

Contact

Stuur een e-mail naar info@running-bears.com

Kom langs in Herenthout

Kom langs op maandag om 19:00woensdag om 19:30 of vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout.

Kom langs in Tongerlo bij Westerlo

Kom langs op  dinsdag of donderdag. Er wordt om 18:30 getraind op de piste van het Sporta-centrum in Tongerlo (Westerlo).

Running Bears - middellange en lange afstand in Herenthout en Westerlo.