Running Bears

Running - Herenthout en Westerlo

Tweemaal podium voor onze Bears!
Gisteren, stond op 'Schiervelde' in Roeselare de tweede individuele manche van het crosscup circuit op de agenda. Deze editie, stond ook dit jaar weer in de kijker als selectiewedstrijd voor het Europees kampioenschap veldlopen, dat dit jaar plaatsvind bij onze noorderburen op de 'Beekse Bergen' in Tilburg. Ook voor Bear Thomas Vanoppen, was het gisteren d-day. Na een succesvol zomerseizoen met als bekroning een Belgische titel op de 5000m en dit seizoen een knappe 6e plek op de korte cross in Mol en een schitterende overwinning in Neerpelt trok Thomas met een tas vol zelfvertrouwen richting West- Vlaanderen. Over de wedstrijd zelf, kunnen we kort zijn. Thomas deed wat hij moest doen, een beresterke wedstrijd lopen.

Na een verwachte snelle start van topfavoriet Tim Vandevelde (duff) positioneerde Thomas zich op een 3e plaats en volgde van daaruit attent de koers. Halfweg koers, besloot Thomas een eerste prik uit te delen en schoof hierdoor op naar de 2e positie. Thomas kon zich hier handhaven tot op het einde van de wedstrijd. Hij finishte knap 2e op 4” van winnaar Tim Van De Velde en met dezelfde voorsprong op de nr. 3 Lucas Da Silva (rfcl). Of deze topprestatie van Thomas zal volstaan voor een selectie weten we pas maandagnamiddag, wanneer de federatie beslist over de selectie voor Tilburg. Wij duimen alvast voor Thomas. Onze topbear, was niet de enige deelnemer in Roeselare. Yann Bruers kwam er aan de start in de korte cross voor zijn eerste individuele wedstrijd dit seizoen. Zoals we van Yann gewoon zijn, liep hij een sterke koers met een 17e plaats als resultaat.

Kadet Rune Das tenslotte paste voor de verre verplaatsing naar Roeselare. Hij startte zaterdag in de veldloop van Sparta Vilvoorde. Hij liep op het domein 'De drie fonteinen' naar een knappe 3e plaats.
Posted on 26 Nov 2018 by Nest
Powered by CuteNews

Info

 • Running Bears
  Wie?

  Definitie: RUNNING BEAR (M/V): gemotiveerde atleet die, onder leiding van Nest en Lief, ½ fond en fond disciplines traint in Herenthout en Tongerlo.

 • Trainingen
  Waar en wanneer?

  De Herenthoutse assepiste aan sportcentrum ‘t Kapelleke en de tartanpiste van het Sporta centrum in Tongerlo vormen het perfecte decor voor de weerstands- en snelheidstrainingen. De duur- en fartlektrainingen vinden afwisselend plaats in 'het Kapellekesbos' in Herenthout en op het domein ‘De Beeltjens’ in Westerlo.

  De trainingen van de Running Bears, vinden plaats op maandag om 19:00, woensdag om 19:30 en vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout. Op dinsdag en donderdag wordt er om 18:30 getraind op de piste van het Sporta centrum in Tongerlo. Indien er geen wedstrijd gepland is, wordt er op zondag om 10 uur afwisselend getraind in Kapellekesbos in Herenthout en in 'De Beeltjens' in Westerlo.

Op deze pagina vind je enkele leuke sfeer- en actiefoto's van de Running Bears.


Scrol over de foto en klik op 'volledige grootte' om de foto te vergroten.


Meer foto's van de Bears en andere atletiekfoto's, vind je op onze Facebook-pagina. Tag er jezelf en je FB-contacten.

Contact

Stuur een e-mail naar info@running-bears.com

Kom langs in Herenthout

Kom langs op maandag om 19:00woensdag om 19:30 of vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout.

Kom langs in Tongerlo bij Westerlo

Kom langs op  dinsdag of donderdag. Er wordt om 18:30 getraind op de piste van het Sporta-centrum in Tongerlo (Westerlo).

Running Bears - middellange en lange afstand in Herenthout en Westerlo.