Running Bears

Running - Herenthout en Westerlo

Thomas knalt 43 jaar oude clubrecord van de tabellen!
Op de open avondmeeting van woensdag in Herentals, zette junior Thomas Vanoppen een sterk persoonlijk record neer op de 5000m. Voor eigen publiek en met trainingsmaatjes Lukas Vriens en Kevin Schauwaers als pacemakers, verpulverde Thomas tevens het clubrecord van ac Herentals bij de junioren.Een record dat reeds 43 jaar op naam stond van Ludo Belmans. Na een spannende eerste wedstrijdhelft, waar er een lichte achterstand was op de beoogde doorkomst tijd, wist Thomas zijn wedstrijd sterk af te maken. Van het moment dat Thomas alleen viel panikeerde hij niet en wist gestaag terug op het juiste recordschema te raken. Thomas zette de kers op de taart met nog een sterke laatste ronde in 67”, waarna de nieuwe recordtijd van 14'49”96 in de tabellen kon genoteerd worden.

Buiten de sterke prestatie van Thomas, waren er ook nog de prestaties van onze andere atleten, waarvan er nog drie een nieuw p.r. liepen. Scholier Silke Rutten liep in haar eerste 400m naar een knappe 64”37. Op de 1500m, knalde kadet Louise Helsen naar een nieuwe persoonlijke besttijd van 5'15”38 meteen 3” beter dan haar vorige. Op de 5000m, liep senior Kaat Vermeulen naar een mooi p.r. in 18'15”41. Scholier Stef Geukens en master Remi Decker namen de start op de 400m, zij liepen respectievelijk 54”31 en 63”21. Junior Brent van Turnhout tenslotte liep op de 1500m naar een tijd van 5'03”07.
Posted on 09 Aug 2018 by Nest
Powered by CuteNews

Info

 • Running Bears
  Wie?

  Definitie: RUNNING BEAR (M/V): gemotiveerde atleet die, onder leiding van Nest en Lief, ½ fond en fond disciplines traint in Herenthout en Tongerlo.

 • Trainingen
  Waar en wanneer?

  De Herenthoutse assepiste aan sportcentrum ‘t Kapelleke en de tartanpiste van het Sporta centrum in Tongerlo vormen het perfecte decor voor de weerstands- en snelheidstrainingen. De duur- en fartlektrainingen vinden afwisselend plaats in 'het Kapellekesbos' in Herenthout en op het domein ‘De Beeltjens’ in Westerlo.

  De trainingen van de Running Bears, vinden plaats op maandag om 19:00, woensdag om 19:30 en vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout. Op dinsdag en donderdag wordt er om 18:30 getraind op de piste van het Sporta centrum in Tongerlo. Indien er geen wedstrijd gepland is, wordt er op zondag om 10 uur afwisselend getraind in Kapellekesbos in Herenthout en in 'De Beeltjens' in Westerlo.

Op deze pagina vind je enkele leuke sfeer- en actiefoto's van de Running Bears.


Scrol over de foto en klik op 'volledige grootte' om de foto te vergroten.


Meer foto's van de Bears en andere atletiekfoto's, vind je op onze Facebook-pagina. Tag er jezelf en je FB-contacten.

Contact

Stuur een e-mail naar info@running-bears.com

Kom langs in Herenthout

Kom langs op maandag om 19:00woensdag om 19:30 of vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout.

Kom langs in Tongerlo bij Westerlo

Kom langs op  dinsdag of donderdag. Er wordt om 18:30 getraind op de piste van het Sporta-centrum in Tongerlo (Westerlo).

Running Bears - middellange en lange afstand in Herenthout en Westerlo.