Running Bears

Running - Herenthout en Westerlo

Druk weekend voor onze Bears!
Om de blokperiode af te sluiten, kwamen het voorbije weekend een aantal van onze Bears in actie. Een stratenloop in Bevel, de Flanders cup in Lokeren, de memorial Dirk De Busser in Lier en de nacht van Vlaanderen in Torhout waren de locaties.

Het was Marthe Van den Broeck, die vrijdagavond koos voor een thuiswedstrijd. Marthe nam de start op de 4,8km in de natuurloop van Bevel. Zij finishte als 55e op 152 deelnemers in 22'24”.


Bijna op hetzelfde moment, ging Maarten Verbiest, in Torhout van start voor 42km 195m. Na het avontuur in Hamburg (dat eindigde na 35km) besloot Maarten om te blijven doortrainen op de basis die hij legde voor Hamburg. Dit doortrainen kreeg al gauw een doel: De nacht van Vlaanderen in Torhout, daar zou zijn 2e marathonpoging doorgaan. Gelet op de warme weersomstandigheden in Hamburg, kon de "nacht van vlaanderen" (die om 20:00 van start gaat) mogelijk soelaas brengen. De trainingen verliepen vlot en de loopgoesting bleef aanwezig. De temperaturen in Torhout waren ideaal: 18°C bij de start en 14°C bij de finish. De wind had nog spelbreker kunnen zijn, maar de hazen Lukas Vriens en Domien Van Dyck fungeerden als windbrekers en tempomakers. Na het uitstappen van de laatste pacemaker (Domien) werd Maarten heel even overmoedig. Maar het verstand nam vlug terug de bovenhand en er werd terug gekozen voor een comfortabeler tempo. Mentaal zat alles goed, waardoor Maarten de juiste beslissingen kon nemen, tempo laten zakken op 7km van het einde, om zeker de 3:00 grens te breken. Hij finishte in een knappe 2:57'09”.

Kaat Vermeulen (800m) en Thomas Vanoppen (1500m) stonden zondag in het hoofdprogramma op de Flanders Cup in Lokeren. Voor onze beide atleten werd deze eerste wedstrijd na de examens een domper. Kaat, geraakte niet verder dan een voor haar teleurstellende 2'18”87 en ook Thomas slaagde niet in zijn opzet om in een sterk bezette wedstrijd zijn besttijd een stuk scherper te stellen. Hij eindigde in 3'54”73.


Nog op zondag, zagen we drie van onze atleten aan het werk op de meeting van ac Lierse. Maar ook daar, zat blijkbaar de voorbije examenperiode in de benen. Louise Helsen en Lise Verdonck liepen op de 800m respectievelijk naar een tijd van 2'34”41 en 2'38”54. Brent Van Turnhout finishte op de 1500m na 5'04”36.
Posted on 25 Jun 2018 by Nest
Powered by CuteNews

Info

 • Running Bears
  Wie?

  Definitie: RUNNING BEAR (M/V): gemotiveerde atleet die, onder leiding van Nest en Lief, ½ fond en fond disciplines traint in Herenthout en Tongerlo.

 • Trainingen
  Waar en wanneer?

  De Herenthoutse assepiste aan sportcentrum ‘t Kapelleke en de tartanpiste van het Sporta centrum in Tongerlo vormen het perfecte decor voor de weerstands- en snelheidstrainingen. De duur- en fartlektrainingen vinden afwisselend plaats in 'het Kapellekesbos' in Herenthout en op het domein ‘De Beeltjens’ in Westerlo.

  De trainingen van de Running Bears, vinden plaats op maandag om 19:00, woensdag om 19:30 en vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout. Op dinsdag en donderdag wordt er om 18:30 getraind op de piste van het Sporta centrum in Tongerlo. Indien er geen wedstrijd gepland is, wordt er op zondag om 10 uur afwisselend getraind in Kapellekesbos in Herenthout en in 'De Beeltjens' in Westerlo.

Op deze pagina vind je enkele leuke sfeer- en actiefoto's van de Running Bears.


Scrol over de foto en klik op 'volledige grootte' om de foto te vergroten.


Meer foto's van de Bears en andere atletiekfoto's, vind je op onze Facebook-pagina. Tag er jezelf en je FB-contacten.

Contact

Stuur een e-mail naar info@running-bears.com

Kom langs in Herenthout

Kom langs op maandag om 19:00woensdag om 19:30 of vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout.

Kom langs in Tongerlo bij Westerlo

Kom langs op  dinsdag of donderdag. Er wordt om 18:30 getraind op de piste van het Sporta-centrum in Tongerlo (Westerlo).

Running Bears - middellange en lange afstand in Herenthout en Westerlo.