Running Bears

Running - Herenthout en Westerlo

1 mei meeting ac Herentals
Gisteren werd, zoals telkens op 1 mei, de jaarlijkse B-meeting van ACHL georganiseerd. Met maar liefst 14 van onze atleten aan de start, waren de Running Bears goed vertegenwoordigd. Het merendeel van onze atleten kwam in actie op de 800m.

Onze meisjes kadetten hadden de 1500m van het provinciale kampioenschap blijkbaar goed verteerd. 2ejaars Louise Helsen verbeterde haar p.r. Met meer dan 6” en bracht het op 2'31”45. Lise Verdonck en Marthe Van den Broeck, beiden 1ejaars zetten eveneens een p.r. neer. Zij liepen respectievelijk 2'38”92 en 2'53”04. Scholier Silke Rutten, afgelopen zondag nog provinciaal kampioen op de 1500m, liep met 2'22”10 eveneens een nieuwe persoonlijk besttijd.

Kaat Vermeulen, stond in de A-reeks. Kaat die een bevredigende paasstage achter de rug heeft, maar wat op de sukkel is met kleine kwaaltjes, moest gisteren een serieus gevecht leveren tegen zichzelf om aansluiting te behouden tijdens de koers. Puur op karakter finishte zij in 2'15”50.

Scholier Brent Van Tichelt, werd ingedeeld in de 6e reeks. Brent nam een goeie start schoof gedurende de koers goed mee naar voren en streed tijdens de laatste 100m nog mee voor de reeksoverwinning. Hij finishte uiteindelijk in een nieuw persoonlijk record van 2'02”70 op slechts drie hondersten van de winnaar. Onze andere scholier Stef Geukens kwam samen met junior Ebert Vandervelpen en senior Joren Andries aan de start in de volgende reeks. Stef die nog wat kampt met trainingsachterstand, finishte in 2'10”70. Joren eindigde in 2'08”13 en was daarmee net iets sterker dan Ebert 2'09”48. Onze sterkste 800m loper van het ogenblik, Yann Bruers stond aan de start in de B-reeks. Yann liep een sterke koers en eindigde in de sprint als 4e in 1'54”96, op 80 hondersten van de eerste plaats. Gilian Van Tichelt, kende gisteren een echte off day. Gilian draaide vierkant en finishte uiteindelijk in een voor hem matige 2'12”64. Junior Brent Van turnhout, startte gisteren op zijn eerste 800m ooit. Brent verzuurde compleet tijdens de laatste 200m, maar wist toch nog te eindigen in 2'24”21.

De laatste loopwedstrijd van de dag was de 3000m. Junior Thomas Vanoppen, kreeg startrecht in de B-reeks waar gelopen werd voor een tijd van 8'20”. Thomas die in uitstekende vorm verkeerd, liep een verstandige wedstrijd, maar kreeg rond de 200m een klein dipje. Hij herpakte zich wonderwel en eindigde in een knappe 8'30”88. Enkele reeksen later, liep Jo Prims in zijn reeks naar de overwinning in 8'57”00.

Ook enkele masters die wekelijks trainen onder de deskundige leiding van Lief Van den Broeck, stonden aan de start van de 3000m. Bij de dames liep Maria Vranckx naar een eindtijd van 11'24”71. Bij de heren kwam Danny Stremersch over de finish in 10'58”27 en Wim Van Reusel finishte in 11'46”58.
Posted on 02 May 2018 by Nest
Powered by CuteNews

Info

 • Running Bears
  Wie?

  Definitie: RUNNING BEAR (M/V): gemotiveerde atleet die, onder leiding van Nest en Lief, ½ fond en fond disciplines traint in Herenthout en Tongerlo.

 • Trainingen
  Waar en wanneer?

  De Herenthoutse assepiste aan sportcentrum ‘t Kapelleke en de tartanpiste van het Sporta centrum in Tongerlo vormen het perfecte decor voor de weerstands- en snelheidstrainingen. De duur- en fartlektrainingen vinden afwisselend plaats in 'het Kapellekesbos' in Herenthout en op het domein ‘De Beeltjens’ in Westerlo.

  De trainingen van de Running Bears, vinden plaats op maandag om 19:00, woensdag om 19:30 en vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout. Op dinsdag en donderdag wordt er om 18:30 getraind op de piste van het Sporta centrum in Tongerlo. Indien er geen wedstrijd gepland is, wordt er op zondag om 10 uur afwisselend getraind in Kapellekesbos in Herenthout en in 'De Beeltjens' in Westerlo.

Op deze pagina vind je enkele leuke sfeer- en actiefoto's van de Running Bears.


Scrol over de foto en klik op 'volledige grootte' om de foto te vergroten.


Meer foto's van de Bears en andere atletiekfoto's, vind je op onze Facebook-pagina. Tag er jezelf en je FB-contacten.

Contact

Stuur een e-mail naar info@running-bears.com

Kom langs in Herenthout

Kom langs op maandag om 19:00woensdag om 19:30 of vrijdag om 19:00 aan sportcentrum 't Kapelleke in Herenthout.

Kom langs in Tongerlo bij Westerlo

Kom langs op  dinsdag of donderdag. Er wordt om 18:30 getraind op de piste van het Sporta-centrum in Tongerlo (Westerlo).

Running Bears - middellange en lange afstand in Herenthout en Westerlo.